Общи Условия, поверителност и защита на личните данни

Начало  /  Общи Условия, поверителност и защита на личните данни

 girl-onlineshop1online-shopping

Общи условия, политика за поверителност и защита на личните данни за ползване на on-line магазина www.svekatex.com

 

1. Страни – Настоящите общи условия съдържат рамков договор за покупко-продажба между „Свекатекс Стил ЕООД“ наричано по-долу за краткост ТЪРГОВЕЦ, от една страна и лицето, което е изявило по електронен път в уебсайта https://svekatex.com съгласие с условията на покупката, наричано по-долу за краткост КЛИЕНТ, от друга.

2. Дефиниции – При тълкуването и прилагане на настоящите Общи условия, посочените по-долу термини и изрази имат следното значение: „Уебсайт“ („website“) е обособено място в глобалната Интернет мрежа, достъпно чрез своя унифициран адрес (URL) по протокол HTTP, HTTPS или друг стандартизиран протокол и съдържащо файлове, програми, текст, звук, картина, изображение или други материали и ресурси. ON-LINE магазина www.svekatex.com е уебсайт за електронна търговия на ТЪРГОВЕЦА – виртуален информационен ресурс в Интернет за продажба и доставка на публикуваните в него стоки.

3. ¬Съгласие – С използването на този уебсайт, Вие се съгласявате с „Общи условия на сайта, Политиката за поверетилност и защита на личните данни“, като декларирате съгласието си за обработка на личните Ви данни. Ако не приемате тези условия, моля не използвайте този сайт. С оставането ви в сайта и приемането на  „Общи условия на сайта, Политиката за поверетилност и защита на личните данни“, при попълване на формата за контакт за извършване на поръчка като нерегистриран потребител или при създаване на профил, Вие потвърждавате Вашето съгласие с настоящите. Тези условия регламентират отношенията между ТЪРГОВЕЦА „СВЕКАТЕКС СТИЛ“ ЕООД и КЛИЕНТА. КЛИЕНТЪТ извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ, с което декларира, че е запознат с настоящите „Общи условия на сайта, Политиката за поверетилност и защита на личните данни“ и приема да закупи избраните от него стоки при действието им. Всяко отделно заявление за покупка, отправено от КЛИЕНТА до ТЪРГОВЕЦА се счита за отделно договорено. При посочени неверни адрес и/или телефон в заявлението за покупка за ТЪРГОВЕЦА не възниква задължение за изпълнение на поръчката. Приема се, че всяко лице, което е заплатило цената на заявена от него за закупуване стока, е изявило воля за обвързване с текста на настоящите Общи условия.

Законът за защита на данните се променя и Общият регламент за защита на данните (GDPR) влиза в сила на 25 май 2018 г. Това засяга начина, по който можем да събираме, съхраняваме и използваме данни за вас. Той е разработен, за да ви даде възможност да контролирате собствените си данни. Ние възприемаме сигурността и защитата на личните данни сериозно и работим, за да осигурим съответствие на продуктите и услугите си с GDPR.

Ние притежаваме ограничено количество информация за вас в нашата база данни.

За да можем да ви изпращаме имейли за нашите продукти, включително актуализации за нови продукти, искаме да сме сигурни, че имаме разрешение да направим това.

ИНФОРМИРАМЕ ВИ, ЧЕ СЧИТАМЕ ЗА СЪГЛАСИЕ ОТ ВАША СТРАНА, СЪБИРАНЕТО И ОБРАБОТВАНЕТО НА ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ, ПРИЕМАЙКИ „ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ, ПОЛИТИКАТА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ“ /които предоставяте при регистрация за създаване на Профил на https://svekatex.com  или при поръчка от https://svekatex.com     без регистрация/, които Вие доброволно предоставяте. Моля, в случай, че не сте съгласни не използвайте платформата  https://svekatex.com  за регистрация и поръчка, а другите форми на контакт с нас: поръчка и закупуване на място в магазина, поръчка по е-mail  или поръчка по телефон.

ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Ние считаме, че гарантирането на правото на защита на личните данни е основен ангажимент на СВЕКАТЕКС, поради което ще  обработваме Вашите данни при пълно съответствие с Регламент (ЕС) 2016/679 („Общият регламент на ЕС относно защитата на данните“ или „ОРЗД“) и всяко друго приложимо българско законодателство. Тъй като един от основните принципи на тази правна рамка е прозрачността,  искаме да ви уведомим за начина, по който събираме, използваме, предаваме и защитаваме Вашите лични данни, когато Вие взаимодействате с нас във връзка с продукти и услуги, включително чрез нашия уебсайт или чрез мобилните приложения.

Запазваме си правото периодично да актуализираме и изменяме настоящата Политика за поверителност, за да отразяваме всички изменения на начина, по който обработваме личните Ви данни или измененията на вашите законови изисквания. В случай на такива изменения, ние публикуваме изменената версия на Политиката за поверителност на нашия уебсайт и поради това, любезно ви молим периодично да проверявате съдържанието!

Предоставените от Вас лични данни на https://svekatex.com  ще бъдат използвани единствено и само във връзка с обслужването Ви като клиент, за обработката и доставката на поръчката, осъществяването на връзка с Вас и доставянето на информация под формата на информационен бюлетин (абонаментът може да бъде отменен по всяко време)

3.1. Клиентът/Потребителят/Купувачът се съгласява, че като предоставя каквито и да е свои лични или други данни на https://svekatex.com, той се съгласява, че те могат да бъдат използвани https://svekatex.com за следните цели: (1) поддържане на акаунта /Профилът/ на Клиента/Потребителя/Купувача, включително регистриране на поръчки, изпращане на поръчани продукти, осъществяване на поръчаните услуги, фактуриране, разрешаване на спорове с Клиенти/Потребители/Купувачи по повод техните Поръчки или разглеждане на исканията им; (2) изпращане на Търговски съобщения, периодични уведомления по и-мейл или чрез телефон, проследяване и наблюдение на продажбите и Клиентското/потребителското поведение.

3.2 С предоставянето на свои данни на https://svekatex.com Клиентът/Потребителят/Купувачът дава изричното си съгласие с него да се свързват куриерски фирми на даден адрес или по телефона.

Купувачът/Потребителят може да се откаже от съгласието си, дадено на Продавача за получаване на Търговски съобщения, който отказ може да изрази по всяко време, като  се свърже с Продавача на info@svekatex.com

Отказът за получаване на Търговски съобщения не означава автоматичен отказ от даденото съгласие за сключване на настоящия договор.

В случай, че желаете Вашите лични данни да бъдат изтрити, свържете се с нас на info@svekatex.com и ни пишете.

4. Права и задължения на страните – Всеки един КЛИЕНТ е обвързан от правилата на настоящите „Общи условия“ за времето на ползване на сайта https://svekatex.com , от първоначалното влизане до напускането му. „Поръчка“ е индивидуалната заявка за закупуване на избрания продукт/и, при условията предвидени в сайта относно начина на доставка и заплащане от страна на КЛИЕНТА. Предлаганите продукти в електронният магазин се актуализират на база на наличностите, но е възможно някой модел, размер или разцветка да не са налични. При липса на складова наличност от заявената стока в рамките на един работен ден след получаване на заявлението за покупка, служител на СВЕКАТЕКС СТИЛ ЕООД уведомява КЛИЕНТА за изчерпването й чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес или на посочения телефон. При допуснати технически грешки в публикуването на информация в магазина https://svekatex.com има правото да откаже изпълнението на поръчката, като не дължи обезщетение на КЛИЕНТА.
А) ТЪРГОВЕЦА „СВЕКАТЕКС СТИЛ“ ЕООД се задължава да прехвърли на Клиента собствеността на заявената за покупка от него стока; да достави в срок заявената за покупка стока; да полага дължимата грижа за изпълнение на своите задължения.
Б )КЛИЕНТА се задължава да посочи точен и валиден телефон и адрес за доставка; да плати цената на стоката на цена която е била актуална към момента на даване на поръчката; да заплати разходите по доставката; да осигури достъп и възможност за получаване на стоката; да получи вещта;
КЛИЕНТА следва: да не подава фиктивни заявки или друга информация; да спазва българското законодателство, приложимите чужди закони, настоящите Общи условия, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави; да не нарушава чужди имуществени или неимуществени права; да не се представя за друго лице или представител на юридическо лице или група хора, които не е оправомощен да представлява, или по друг начин да заблуждава трети лица относно самоличността си или принадлежността си към определена група хора;

5. Цени и Начини на плащане – ЦЕНИТЕ СА В БЪЛГАРСКИ ЛЕВА С ДДС
КЛИЕНТЪТ може да плати – с наложен платeж;

Забележка: Начин на плащане „наложен платеж“ плащането се извършва при предаване стоката от куриерската фирма срещу Касов бон или Фактура.
Всички цени на артикули в сайта са в български лева, с включено ДДС. В цената на артикула не е включена доставка. Заплащането на стоката става в момента на получаването и ТЪРГОВЕЦА https://svekatex.com има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните артикули и цени. Възможно е във всеки един момент публикуваните в магазина артикули да не са в наличност. Възможни са печатни грешки в описанията на продуктите, както и промяна в дизайна на продуктите, спрямо качените изображения в сайта.

6. Поръчка и Доставка
А) При поръчка от онлайн магазина ПОТРЕБИТЕЛЯТ се съгласява със сроковете на доставка, посочени в нея. Поръчка в магазина https://svekatex.com подадена до 14:00ч. се обработва същия ден. Поръчка в магазина https://svekatex.com подадена след 14:00ч. се обработва на следващия ден. Поръчки подадени в събота и неделя, както и на официални празници се обработват в последващия първи работен ден. Всички поръчки се изпълняват след потвърждение по телефона. Ако не се свържем с Вас до 24 часа от поръчката Ви, моля обадете ни се на телефон 0877236447 или ни пишете чрез формата за контакт.
В) Доставката на артикулите се извършва по куриер, като срока за доставка варира в рамките 24 -72 часа след потвърждаване на покупката от магазина, но може да бъде удължен в зависимост от населеното място за доставка или наличността на продукта. Поръчаните артикули се доставят по куриер единствено на територията на Република България, с опцията „Наложен платеж” „Наложен платеж”, определя, че доставката се поема от и е за сметка на КЛИЕНТА. КЛИЕНТА се задължава да осигури получаване на стоката от куриерската фирма. При доставка на поръчаните артикул/и, моля проверете за съответствие със заявените такива. Доставка се извършва с куриерска фирма „ЕКОНТ”. Доставките се извършват в работно време от 9.00 ч до 18.00 ч в работни дни, в събота до 14.00 ч. Информация за цени за доставка и „тарифен калкулатор” можете да намерите тук: http://www.econt.com/tariff-calculator/
Пратката можете да получите до ваш адрес или да я получите от офис на куриерска фирма „Еконт“ във вашият град. Ако желаете да вземете пратката си от офис на куриерската фирма, моля отбележете това в полето „Коментар“, намиращо се във формата за поръчка, преди да натиснете бутона „Завърши поръчката“. Ако няма изрично отбелязано че желаете да вземете пратката си от офис на куриерската фирма, то същата(пратката) се изпраща на посочения от вас адрес в данните от заявката ви.
Забележка: Ако КЛИЕНТА предпочита друга куриерска фирма за доставка на поръчката трябва да го заяви в допълнителна информация на своята поръчка.

7. Предаване на стоката – Стоката се предава на КЛИЕНТА или на друго лице, намиращо се на посочения от клиента адрес на доставката. Приемащото лице потвърждава с подписа си получаването на стоката от името на КЛИЕНТА. При предаване на стоката Клиентът или лицето подписват придружаващите я документи. При отказ Клиентът дължи заплащане на разходите за връщане на стоката. В този случай Клиентът е длъжен да обезщети „СВЕКАТЕКС СТИЛ“ ЕООД за всички вреди и пропуснати ползи, включително и за всякакви други разходи извън разходите за доставка и връщане на стоката, настъпили в следствие на отказа.
В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, „СВЕКАТЕКС СТИЛ“ ЕООД се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички допълнителни разходи по доставката. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.

8. Рекламация и отказване от поръчка – Можете да върнете поръчаните артикули съгласно ЗЗП в 7 (седем) дневен срок, при условие че стоката не е използвана и не е нарушена цялостта на опаковката. Рекламация не се приема в случай, че стоката е използвана или е нарушена цялостта на опаковката. При рекламация, разходите по доставка до адрес посочен от КЛИЕНТА, както и разходите по връщане на стоката обратно до магазина се поемат от и са за сметка на КЛИЕНТА. Платената сума се възстановява на КЛИЕНТА от ТЪРГОВЕЦА възможно най-бързо и не по-късно от 14 дни след получаване на стоката обратно. Всички разходи за получаването и връщането на закупената стока, комисионни на банки и други разходи извън сумата по стойността на продуктите от поръчката, остават за сметка на КЛИЕНТА.

9. Лични данни и разкриване на информацията -ТЪРГОВЕЦА полага дължимата грижа за защита на личните данни на Клиента, станали известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, „СВЕКАТЕКС СТИЛ“ ЕООД може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в договора. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави. СВЕКАТЕКС СТИЛ“ ЕООД се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато е получил изричното съгласие на Клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация, „СВЕКАТЕКС СТИЛ “ ЕООД е длъжен да предостави информацията по силата на закона.

10. Отговорност – ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си по този договор при настъпване на обстоятелства извън НЕГОВИЯ контрол: в случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната мрежа на Интернет и в предоставянето на услугите извън контрола на „СВЕКАТЕКС СТИЛ“ ЕООД.

11. Други – По всички неуредени от настоящите Общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *